Coaching

Ik bied coaching aan een individu of een team. 

Samen stellen we vast wat de startsituatie en de ontwikkelvraag is. Waar komt het accent te liggen? Wat is er nodig? Wat is de gewenste situatie en hoe gaan we daar komen? Waar mijn kracht ligt is om in verbinding met de ander, datgene naar boven te krijgen waarin de deelnemer kan en wil groeien. 

We starten met een kennismakingsgesprek en te kijken naar de dingen zoals ze nu gaan. Het doel van dat gesprek is ook om inzicht te krijgen in de actieve houding en leerbereidheid van de deelnemer. 

Ik bied onder andere:

 

-Individuele coaching

De focus ligt hierbij op de gehele ontwikkeling van de professional zowel persoonlijk als professioneel. Tijdens het eerste gesprek maken we concreet waar het accent komt te liggen. Ik kan verschillende middelen inzetten om te coachen. Denk aan filmbeelden, creatieve werkvormen, mindmappen, wandelen en natuurlijk het voeren van gesprekken.

-Team coaching

De focus ligt hierbij op het gehele team.

We gaan helder krijgen:Wat voor beeld heeft het team van elkaar? Hoe verloopt het onderlinge contact tussen de teamleden? Wat vindt het team belangrijk voor het groeiproces van kinderen?Waarin wil het team zich ontwikkelen? Wat is daar voor nodig?

Ook bij deze vorm van coachen kan ik verschillende middelen inzetten. 

 

-Video interactie begeleiding

Ik richt me hierbij op de pedagogische inhoud. Ik maak beelden van kinderen.  Samen kijk je naar wat de kinderen laten zien. Wat zie je qua ontwikkeling en hoe kun je  als professional daarop aansluiten. Op wat voor manier maakt hij/ zij contact en hoe reageren kinderen daarop? Hoe gebruikt de professional speelmateriaal of zet een activiteit in om een kind in ontwikkeling te zetten? Ik maak verschillende filmmomenten en samen met professional kijken we deze fragmenten terug.

 

 

Samen meer bereiken

In een gesprek komen we erachter wat we voor elkaar kunnen betekenen. klik hieronder op mijn contactgegevens en laat een bericht achter.

Bekijk mijn contactgegevens